2011wszystkie prawa zastrzezone.

niedziela, 24 kwietnia 2011

Basbosa


 
7 łyżek masła
3 / 4 szklanki cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 średnie jajka
(2 szklanki) kasza manna
jeden i pół łyżeczki proszku do pieczenia
3 / 4 szklanki jogurtu
(1 / 2 szklanki) migdały blanszowane

Syrop cukrowy

16 uncji (2 szklanki) wody
2 szklanki cukru sok z cytryny z 1 cytryny lub limonki

Rozgrzej piekarnik do 375 ° F. Rozpocznij od ciasta.
W dużej misce ubić masło, cukier waniliowy i utrzyj na puszystą masę. Dodaj jajka . Stopniowo dodawa kaszę i proszek do pieczenia. Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj, aż ciasto bedzie gładkie. Wyloz ciasto do wysmarowanego naczynia. Pociętnij na na male kawalki . Piec około 35 minut, nóż umieszczony w centrum wyjdzie czysty. Przełącz na grill i zarumien na brazowy kolor. 

W tym czasie zrobić syrop cukrowy: W rondlu, doprowadzić wodę i cukier do wrzenia, a następnie dodać sok z cytryny i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia przez 10 minut, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia.

Kiedy ciasto jest ugotowane, wyjąć z piekarnika i wlać syrop chłodzony przez gorące ciasto. Cool, cięte i przechowywać w szczelnym pojemniku.
Można posypać posiekane orzechy na wierzchu zamiast migdałów a następnie piec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...