Zupa z soczewicy czerwonej .
Podajemy z sokiem z cytryny.
autorka : Om Ali
Składniki:
- jedna szklanka soczewicy czerwonej
- trzy szklanki wody
- mala cebula
- sól i pieprz- dwie lyzki oleju z oliwek
Sposob przyzadzenia:
Myjemy soczewice.
W malym garnku podsmazamy cebule z dodatkiem oleju z oliwek
następnie dodajemy soczewice , wode i gotujemy na malym ogniu.
- jedna szklanka soczewicy czerwonej
- trzy szklanki wody
- mala cebula
- sól i pieprz- dwie lyzki oleju z oliwek
Sposob przyzadzenia:
Myjemy soczewice.
W malym garnku podsmazamy cebule z dodatkiem oleju z oliwek
następnie dodajemy soczewice , wode i gotujemy na malym ogniu.
Dodajemy sol i pieprz do smaku.Trzydziesci minut powinno wystarczyc.
I gotowe.
autorka : Om Ali
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz