2011wszystkie prawa zastrzezone.

sobota, 9 kwietnia 2011

كنافة بالقشدة-knafa-skladniki i sposob przygotowania

Knafa-slodkosc bardzo popularna w jordanii i arabii.Podawana przy kazdej okazji, tj. swieta , wesela.Jest bardzo slodka poniewaz  polewana jest bardzo slodkim syropem.


 skladniki:


-1\2 kg ciasta knafa(dostepna w supermarketach)
-4 szkl. swiezej smietany lub sera slodkiego
-2 szkl. masla
- 1\2 szkl. pistacji
- 2 szkl. syropu



 przygotowanie :


Polowe ciasta knafa rozdzielamy od siebie i wykladamy na tace posmarowana maslem .na ciasto wykladamy smietane lub ser ,tak zeby przykrylo cale ciasto.Nastepnie przykrywamy ti pozostala czescia ciasta.
Wkladamy do piekarnika  az ciasto zarumieni sie na jasny braz.Po wyjeciu z piekarnika polewamy syropem i posypujemy pistacjami.Kroimy na kwadraty i podajemy naszym gosciom.

Autor: Om Ali 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...