2011wszystkie prawa zastrzezone.

piątek, 1 kwietnia 2011

Falafel - arabski przysmak

Tu W jordani na sniadanie jemy falafel.Jest to potrawa dla wegetarianow i nie tylko.Przygotowujemy go z cieciorki , bulki tartej,sody i przypraw jak kminek,kurkum ,sol , pieprz no i oczywiscie posiekana pietruszka ,ktora nadaje ladny zielony kolor.Te wszystkie skladniki mieszamy , formujemy z ciasta male kulki i smazymy w bardzo goracym oleju.Uzywamy surowej cieciorki ,ktora moczymy przez cala noc.


formujemy kulki


smazymy


no i mamy falafel.


Om Ali

2 komentarze:

  1. a co z ta namoczona cieciorka robisz mielisz?

    OdpowiedzUsuń
  2. oczywiscie ze miele ciecorke.w procesorze kuchennym.Ale nie na puree,troche gestsze.Musi wygladac jak kasza.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...