2011wszystkie prawa zastrzezone.

niedziela, 3 kwietnia 2011

Kabaczki

Kabaczki faszerowane ryzem z miesem.




Skladniki:
-3 kg malych kabaczkow
-5 szkl. ryzu
-250g farszu najlepiej jagnieciego lub cieleciego
-przyprawy:kurkum,sol,pieprz
-2 opakowania przecieru pomidorowego.

Jak przygotowac:
Ryz zalewamy ciepla woda na 10 minut.
Kabaczki czyscimy ze srodkow specjalnym narzedziem,zostaje tylko skorka
Nastepnie odcadzamy ryz z wody ,dodajemy farsz i przyprawy( 1lyzeczka kurkum,sol i pieprz do smaku)..Polewamy to goracym olejem zwyklym ( 3 lyzki).
Faszerujemy tym farszem kabaczki.bierzemy kabaczek ,nadziewamy go farszem (3/4 kabaczka) .otwor zamykamy malym kawalkiem pomidora.Wszystkie kabaczki wkladamy do duzego garnka i zalewamy woda.dodajemy przecier pomidorowy,sol i pieprz do smaku.gotujemy 45 minut.

autor: Om Ali

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...