Składniki - dla pięciu;
Pół łyżeczki pieprzu
Pół szklanki prażonych orzeszkow piniowych
Pół szklanki obranych migdałów
2 szklanki zielonej pszenicy
Kurczak nie duzy
Cebula posiekana na drobno
2 Łyżki margaryny
2Łyżeczki soli
Sposób-Kurczak podsmazamy z cebula na zloty kolor.
-Nastepnie dodajemy sól i pieprz ,zalawamy woda i dusimy na średnim ogniu do miękkości.(30 minut0
-Oczyszczona pszenice myjemy i dodajemy do gotujacego sie kurczaka.
-Gotujemy na średnim ogniu okolo10 minut,następnie zmniejszamy ogień na minimum i gotowac jeszcze przez okolo 20 minut.
-Nie mieszac w czasie gotowania,poniewaz pszenica skleji sie i bedzie wygladac jak kasza
-Po ugotowaniu odstawic na 10 -15 minut.,nastepnie podawac.
-Posypac wierzch orzechami podsmazonymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz