Składniki:
2 łyżki oleju do smażenia
1 mala cebula (posiekana)
1 szklanka soczewicy (dobrze umyte)
1 szklanka ryżu
Sól i pieprz
1 kostka maggi
3 szklanki wody
2 łyżki oleju do smażenia
1 mala cebula (posiekana)
1 szklanka soczewicy (dobrze umyte)
1 szklanka ryżu
Sól i pieprz
1 kostka maggi
3 szklanki wody
Jak przygotować:
Rozgrzać olej w garnku do gotowania i smażyć cebulę do miękkości na zloty kolor.
Dodaj soczewice, ryż, pieprz, maggi i. Dodać wodę i gotować mieszaninę przez kilka minut, następnie zmniejszyć ogień.Gotowc 30 minut..Kiedy woda w garnku wygotuje sie polewamy wierzch goracym olejem.Pozostawiamy na ogniu przez 2 minuty.potem odstawiamy aby troche ostygl.Po 5 minutach podajemy ze smietana lub surowka.
Rozgrzać olej w garnku do gotowania i smażyć cebulę do miękkości na zloty kolor.
Dodaj soczewice, ryż, pieprz, maggi i. Dodać wodę i gotować mieszaninę przez kilka minut, następnie zmniejszyć ogień.Gotowc 30 minut..Kiedy woda w garnku wygotuje sie polewamy wierzch goracym olejem.Pozostawiamy na ogniu przez 2 minuty.potem odstawiamy aby troche ostygl.Po 5 minutach podajemy ze smietana lub surowka.
autorka: Om Ali
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz