Ryz brazowy robi sie tak samo jak inny ryz .tylko trzeba wiecej wody dodac,poniewaz ryz brazowy ma grube ziarno i potrzebuje wiecej wody.Cala tajemnica tkwi w ilosci wody.Trzeba najpierw 30 minut namoczyc ryz w cieplej wodzie.odlac wode i nastepnie zalac wrzadkiem,ilosc szklanka ryzu na szklanke wody.Gotowac na duzym ogniu15 minut,nastepnie na malym ogniu 15 minut.
nie wiesz moze jak sie robi ryz ktory jest ciemny w kolorze i podawany w restauracjach z rybami
OdpowiedzUsuńRyz brazowy robi sie tak samo jak inny ryz .tylko trzeba wiecej wody dodac,poniewaz ryz brazowy ma grube ziarno i potrzebuje wiecej wody.Cala tajemnica tkwi w ilosci wody.Trzeba najpierw 30 minut namoczyc ryz w cieplej wodzie.odlac wode i nastepnie zalac wrzadkiem,ilosc szklanka ryzu na szklanke wody.Gotowac na duzym ogniu15 minut,nastepnie na malym ogniu 15 minut.
OdpowiedzUsuń