Imbir szybkio psuje sie podczas przechowywania. Więc najlepiej kupić świeży imbir w miarę możliwości. Chron imbir przed powietrzem i wilgocia, poniewaz ma to wpływ na właściwości i smak.
Istnieją trzy sposoby, aby przechowywać Ginger:
1 - pokroic i umiescic w plastikowych workach i przechowywac w lodówce przez 2-3 tygodnie.
2 - przechowywac imbir w workach foliowych w zamrażarce (zamrażarka) w tym przypadku około 4-5 tygodni.
3 - można zmielic imbir i umiescic w pojemnikach szklanych s i przechowywane w lodówce.
Imbir ma wiele korzyści dla zdrowia .
Ginger jest stosowany jako antidotum na złe samopoczucie, nudności i zawroty głowy, oraz w celu zapobiegania chorobie lokomocyjnej.
Stosujemy imbir przy przeziebieniach.zaparzamy jedna łyżeczke sproszkowanego imbiru lub imbir świeży przez 5 minut, dodajemy łyżeczkę miodu i pijemy .
Nie staraj się jeść świeżego imbiru na pusty żołądek, może to spowodować Hriqana i zapalenie żołądka i przełyku.
Syrop Ginger i mleko jest przydatny we wzmacnianiu ciała i poczucie witalności i aktywności.
trafiłam do Ciebie szukając przepisu na basbousa- arabskie ciasto, właśnie się piecze...:-)
OdpowiedzUsuńco do imbiru to ja polecam kandyzowany-zakochałam się w nim:-)