Jestem dumna ze potrafie ugotowac masaf.To nic trudnego.Mansaf to tradycyjna potrawa jordanska.Sklada sie z ryzu,jagneciny i smietany lub jamidu(kulki z jogurtu jagnieciego suszone).
Mansaf jest serwowany jako glowny posilek dla gosciRowniez podaje sie go na weselach i pogrzebach.
Ja nauczylam sie od tesciowej.Ryz gotujemy oddzielnie.Smietane mieszamy z jamidem i zagotowujemy.Caly czas mieszamy zeby nie zbil sie.Potem dodajemy ugotowane jagniecine i gotujemy troche.A podajemy tak :na duza tace wykladamy ryz ,na ryz kladziemy jagniecine i posyukemy smazonymi migdalami i do tego snobar.To wszystko polewamy smietana.
Mensaf podaje sie w duzych ilosciach,aby kazdy byl zadowolony i najedzony.
Om Ali
Mansaf jest serwowany jako glowny posilek dla gosciRowniez podaje sie go na weselach i pogrzebach.
Mensaf podaje sie w duzych ilosciach,aby kazdy byl zadowolony i najedzony.
Om Ali
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz