2011wszystkie prawa zastrzezone.

czwartek, 31 marca 2011

MANSAF

Jestem dumna ze potrafie ugotowac masaf.To nic trudnego.Mansaf to tradycyjna potrawa jordanska.Sklada sie z ryzu,jagneciny i smietany  lub jamidu(kulki z jogurtu  jagnieciego suszone).
Mansaf jest serwowany jako glowny posilek dla gosciRowniez podaje sie go na weselach i pogrzebach.


Ja nauczylam sie od tesciowej.Ryz gotujemy oddzielnie.Smietane mieszamy z jamidem i zagotowujemy.Caly czas mieszamy zeby nie zbil sie.Potem dodajemy ugotowane jagniecine i gotujemy troche.A podajemy tak :na duza tace wykladamy ryz ,na ryz kladziemy jagniecine i posyukemy smazonymi migdalami i do tego snobar.To wszystko polewamy smietana.
Mensaf  podaje sie w duzych ilosciach,aby kazdy byl zadowolony i najedzony.

Om Ali

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...