2011wszystkie prawa zastrzezone.

sobota, 22 października 2011

Magdus-czyli konserwowane baklazany



Myjemy baklazany,musza to byc male baklazane o jasnym kolorze.



Nastepnie gotujemy 10 minut az baklazany beda srednio miekkie.



Ostygniete baklazany nacinamy z boku nozem i robimy dziure w baklazanie i nacieramy srodek baklazanu sola .

طريقة عمل المكدوس بالصور

Nastepnie wkladamy je do sita i odcedzamy.Ja odstawiam je na cala noc aby cala woda sciekla.



 

Przygotowujemy nadzienie: duzo czosnku i duzo orzechow wloskich,papryka czerwona ostra i sol do smaku .Wszystkie skladniki mieszamy i miazdzymy na cos w rodzaju papki.najpierw czosnek z sole ,potem dodajemy posiekana papryke no i orzechy wloskie posiekane na drobne kawalki.faszeryjemy baklazany.wkladamy do sloikow i zalewamy oliwa z oliwek .

4 komentarze:

  1. Super blog! Dodaję i na pewno będę śledziła!

    Wiesz, ja kiedyś jadłam danie libańskie z ciecierzycą, kurczakiem i ryżem i to było takie pyszne. Ni cholerci nie mogę sobie nazwy przypomnieć. Może Ty będziesz wiedziała? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. swietny blog,dzieki niemu moge chociazby sprobowac dorownac mojej cudownej tesciowej

    OdpowiedzUsuń
  3. 57 yr old Electrical Engineer Estele Gudger, hailing from Cookshire enjoys watching movies like "Craigslist Killer, The " and Kabaddi. Took a trip to Primeval Beech Forests of the Carpathians and drives a Sierra 3500. odwiedz strone internetowa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...