Myjemy baklazany,musza to byc male baklazane o jasnym kolorze.
Nastepnie gotujemy 10 minut az baklazany beda srednio miekkie.
Ostygniete baklazany nacinamy z boku nozem i robimy dziure w baklazanie i nacieramy srodek baklazanu sola .
Nastepnie wkladamy je do sita i odcedzamy.Ja odstawiam je na cala noc aby cala woda sciekla.
Przygotowujemy nadzienie: duzo czosnku i duzo orzechow wloskich,papryka czerwona ostra i sol do smaku .Wszystkie skladniki mieszamy i miazdzymy na cos w rodzaju papki.najpierw czosnek z sole ,potem dodajemy posiekana papryke no i orzechy wloskie posiekane na drobne kawalki.faszeryjemy baklazany.wkladamy do sloikow i zalewamy oliwa z oliwek .
Super blog! Dodaję i na pewno będę śledziła!
OdpowiedzUsuńWiesz, ja kiedyś jadłam danie libańskie z ciecierzycą, kurczakiem i ryżem i to było takie pyszne. Ni cholerci nie mogę sobie nazwy przypomnieć. Może Ty będziesz wiedziała? :)
swietny blog,dzieki niemu moge chociazby sprobowac dorownac mojej cudownej tesciowej
OdpowiedzUsuń57 yr old Electrical Engineer Estele Gudger, hailing from Cookshire enjoys watching movies like "Craigslist Killer, The " and Kabaddi. Took a trip to Primeval Beech Forests of the Carpathians and drives a Sierra 3500. odwiedz strone internetowa
OdpowiedzUsuńodszkodowania medyczne rzeszow
OdpowiedzUsuń