2011wszystkie prawa zastrzezone.

niedziela, 31 lipca 2011

Ryż po arabsku.


Składniki
1/2szkl.drobnego makaronu
2szkl.ryżu zwykłego
1szkl.ryżu długoziarnistego
kilka łyżek oleju
sól do smaku

Ryż moczymy w ciepłej wodzie na 30minut.makaron podsmażamy na złoty kolor i dodadajmy ryż.zalewamy wodą gorącą.gotujemy 10 minut na dużym ogniu,do czasu aż woda wyparuje.Następnie pozostawiam na małym ogniu 10 minut.
Podajemy z czym chcemy.


3 komentarze:

  1. czy solimy? albododajemy inne przyprawy?

    OdpowiedzUsuń
  2. Tylko dadajemy sol do ryzu,zadnych innych przypraw.Jesli chcemy aby ryz byl zolty to wtedy dodajemy lyzeczke kurkum.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, a jakiego makaronu najlepiej użyć? Z pszenicy, sojowego, jajecznego? Będę wdzięczna za informację :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...