2011wszystkie prawa zastrzezone.

poniedziałek, 11 lipca 2011

Móżdżki jagnięcie

Skladniki

2 móżdżki jagnięcie,
1 łyżka octu,
1-2 łyżki oliwy,
4 łyżki soku cytrynowego,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki,
sól, pieprz.


Przygotowanie

-Móżdżki umyć,moczyć w wodzie z octem 30 min. ,nastepnie wypłukać i usunąć błonki.
-Oliwę  i móżdżki wlać do garnka, dodać sok cytrynowy,  a następnie ostrożnie  zalać odrobiną wody
 -Dodać kurkumę, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień . Gotujemy 20 minut-móżdżki są gotowe, jak tylko stwardnieją .
-Po wystygnieciu  móżdżki kroimy na plastry. Przełożyć na półmisek i zalać sosem,tym w ktorym gotowaly sie.
-Pokropić cytryna i posypać posiekana pietruszka.
-Podawać na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...