-1/2kg mięsa mielonego
-1 duża cebula posiekana na drobno
-1 łyżka tymianku
-1łyżka kminku
-posiekana natka pietruszki
-posiekana mięta zielona
-sól i pieprz
-pistacje nie solone
-1 duża cebula posiekana na drobno
-1 łyżka tymianku
-1łyżka kminku
-posiekana natka pietruszki
-posiekana mięta zielona
-sól i pieprz
-pistacje nie solone
Ja to robie tak:
Wszystki składniki mieszam w masznce do mięsa
Wtedy wszystko jest dokładnie wymieszane.
Nastepnie dodaję przyprawy.
Z mięsa robię kulki .
Każda kulke rozwałkowuje tak jak kotlety.
Na środku kładziemy pistacje i zawijamy jak w rulonik.
Kebab smarujemy oliwa z oliwek,tylko wierzch i pieczemy w piekarniku 30 minut w temp.180stopni.
I gotowe.
Ja dodaję pistacje solone (uważam wtedy by nie przesolić mięsa). Twoja propozycja jest bardzo apetyczna;)
OdpowiedzUsuńDziekuje. Niby intuicyjnie robilam podobnie, ale jednak chyba niewlasciwie, bo smazylam.
OdpowiedzUsuńW tym tygodniu "naoliwie" i upieke w piekarniku.
Zuzanna