Ciasto:
- 6 szklanek mąki pszennej
- 2 szklanki ciepłego mleka
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 50 g drożdży
- sól do smaku
- Jedna czwarta szklanki ciepłej wody
farsz:
Składniki:
4 duże cebule, drobno posiekane
Pół kilo mięsa, drobno posiekane
½ szklanki margaryna lub olej roślinny
Łyżka soli
Pół łyżeczki cynamonu
½ łyżeczki pieprzu
czarny pieprz
-5pomidorow drobno posiekanych
½ szklanki orzechów sosny
Zagniatamu ciasto.Odstawiamy na 2 godz. do wyrosniecia.
Wszystkie skladniki farszu mieszamy i wykladamy na male kawalki ciasta.ciasto musi byc rozwalkowane na podluzne prostokaty.
Pieczemy w piekarniku 20 minut na zloty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz