2011wszystkie prawa zastrzezone.

poniedziałek, 30 maja 2011

Basbusa po libańsku.

Bardzo prosta i szybka do zrobienia.
Skladniki:
1 szklanka cukru,
! szklanka kaszy mannej,
1szklanka oleju,
1 jajko,
1 szklanka mleka
2 male lyzeczki proszku do pieczenia,
1 lyzeczka wanilii
Przygotowanie;
Wszystkie skladniki mieszamy i do piekarnika na 40 minut,az zarumieni sie na zloty kolor.Poleamy syropem.Odstawiamy na pare godzin
.No i gotowe

3 komentarze:

  1. a czy mogłabym dowiedzieć się, jakim syropem polać? :) dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cofam powyższe pytanko, bo syropek do polania już wynalazłam i bardzo polecam ten przepis, jest łatwy do zrobienia. Ja osobno wymieszałam kaszę mannę (lub semolinę) z proszkiem do pieczenia, cukrem i łyżeczką cukru waniliowego) i dodałam do mokrych produktów :) Pycha do herbatki albo kawki :) pozdro!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo nie dobry przepis!!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...