składniki:
3 szklanki białej mąki
1 jajko
1 / 2 łyżeczki drożdży
1 łyżka cukru
1 / 4 i 1 szklankę wody
1 / 2 łyżeczki soli
sposób przygotowania;
Wymieszać suche składniki następnie dodać jajko i wode stopniowo do uzyskania jednorodnej masy ...
Przykryj i pozostaw na odpoczynek przez 15 minut ....
Podziel ciasto na male kawalki i posyp maka....odstawic na 15 minut .
Nastepnie rozwalkowac i do piekarnika.
Pare sekund i gotowe.
w składnikach jest 1/4 i szklanka ciasta, jakie ciasto masz tu na mysli?pozdrawiam
OdpowiedzUsuńjuż nie pij - proszę
Usuńmialam na mysli wode.przepraszam za blad.
OdpowiedzUsuńUpieklam i chleb jest naprawde pyszny. Puszysty zniknal szybciej niz sie pojawil:)
OdpowiedzUsuńa drozdze suche czy zwykle z kostki?
OdpowiedzUsuńdrozdze suche ,w moim przepisie
OdpowiedzUsuńw jakiej temperaturze?
OdpowiedzUsuńtemperatura pieczenia i czas??
OdpowiedzUsuńJa piekłam jakieś 5-6 minut w temperaturze 180 stopni, na termoobiegu (położyłam placuszki na papierze do pieczenia) Pyszniutkie!! Jeszcze czekam na dostawę sezamu (na tahini) i robię pastę z bakłażana :)
OdpowiedzUsuń